niedziela, 5 stycznia 2014

Piersi z kurczaka z serem zawijane w plastry boczku

 Składniki:

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • tymianek świeży
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • boczek parzony w plastrach
  • ser
Wykonanie:

  1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć.
  2. Pokroić je w poprzek na kawałki.
  3. Mięso doprawić drobno posiekanymi 3 gałązkami tymianku, solą i pieprzem. Kurczaka podlać niewielką ilością oliwy z oliwek. Mięso natrzeć oliwą i przyprawami. 
  4. W środek włożyć ser.
  5. Każdy kawałek kurczaka zawinąć w plaster boczku.
  6. Włożyć mięso na blachę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 25-30 minut w temp. 180C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz