- pierś z kurczaka
- ryż
- olej ryżowy
- marchew
- pietruszka
- papryka czerwona
- pędy bambusa
- por
- seler
- imbir
- curry
- cebula
- suszone grzybki Mun
- sos sojowy
- pieprz cayenne
- kminek
- PRZYGOTOWANIE:
Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko , warzywa posiekać ewentualnie zetrzeć na tarce(ja kupuję gotowe warzywa) , dodać pieprz i resztę przypraw oraz grzybki , razem z pokrojonym na kawałeczki kurczakiem włożyć na patelnię z olejem ryżowym i smażyć do zrumienienia kurczaka , podlać sosem sojowym oraz wodą i dusić do uzyskania miękkości mięsa i warzyw , zagęścić mąką i podawać z wcześniej ugotowanym ryżem.
piątek, 6 września 2013
Chińskie danie z ryżem i kurczakiem
SKŁADNIKI:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz